Szyszki

Składniki:

  • 400 g krówek
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • 4 łyżki mleka
  • 100 g ryżu preparowanego

Krówki rozpuszczamy w rondelku dodajemy pokruszoną czekoladę i mleko. Po uzyskaniu jednolitej masy ściągamy z ognia, dodajemy ryż i dokładnie mieszamy aby oblepił się masą. Moczymy ręce w zimnej wodzie by ryż się nie przyklejał i formujemy kulki. Najlepiej smakują następnego dnia :)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasta i desery. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>