qurrito-burrito

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego
  • 1/3 puszki czerwonej fasoli
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 400 g pomidorów krojonych z puszki
  • 3 plaski tortilli
  • 10 dag sera żółtego
  • sól
  • pieprz

Fasolę kładziemy na sitko i płuczemy wodą. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy z mięsem. Dodajemy pomidory, zgnieciony przez praskę czosnek, kukurydze i fasolę. Doprawiamy do smaku. gotujemy na małym ogniu aż uzyskamy bardzo gęsty farsz. Ser ścieramy na grubych oczkach

Na dużej patelni kładziemy jeden placek, na umieszczamy połowie farsz i posypujemy serem a następnie przykrywamy drugą częścią.

   

Stawiamy patelnie na ogniu i smazymy po 2 min z każdej strony. Po przełożeniu na talerz kroimy na 3 trójkąty

Ten wpis został opublikowany w kategorii Pizza. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>