Ciasteczka z jabłkiem i cynamonem

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • pól jabłka
  • cukier trzcinowy lub zwykły
  • cynamon
  • jajko

Ciasto dzielimy na 3 części i smarujemy roztrzepanym jajkiem a następnie posypujemy cukrem, cynamonem i startym jabłkiem.

 

Ciasto zwijamy raz z lewej raz z prawej strony tak aby po zwinąć po 2 razy z każdej strony.

 

 

 

 

 

Kroimy około  2 cm ciasteczka i układamy w odstępach na blaszce ponieważ podczas pieczenia urosną. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni około 20 minut, do uzyskania złotego koloru.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasteczka. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>