Muffinki orzechowe z masą kajmakową

Składniki:

  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2/3 szl cukru
  • 1 szkl mielonych orzechów
  • 1,5 szkl mleka
  • 2 jajka
  • cukier wanilinowy
  • masa krówkowa kajmakowa około 200 g
  • 1/2 szkl oleju
  • garść posiekanych orzechów do posypania

Do miski wsypujemy suche składniki (mąka, cukier proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, orzechy) i mieszamy dodajemy jajka i mokre składniki. Ciasto mieszamy łyżką. Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni. Wykładamy formę papilotkami i nakładamy po około pół łyżki ciasta tak by zakrywało spód, nakładamy na środek łyżeczkę masy krówkowej i nakładamy ciasto do 3/4 wysokości papilotki i posypujemy orzechami. Czynność tą powtarzamy ze wszystkimi papilotkami. Pieczemy około 20 minut.

 Pycha:)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Muffinki. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „Muffinki orzechowe z masą kajmakową

  1. Mniammmm, przez ostatnie 2 tyg pracowalem w fabryce muffinkow w zachodnim londynie, mozecie sie domyslac co sie dzialo na linii jak sie dobralem do blachy z muffinkami. te na tym blogu wygladaja duzo ciekawiej i smaczniej. Pysznie pozdrawiam.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>