Trufle z białej czekolady

Składkiki:

  •  100 g śmietanki 30%
  • 300 g białej czekolady
  • płatki kokosowe do obtoczenia (można je zastąpić migdałami lub wiórkami kokosowymi)
  • łyżeczka likieru bananowego

Śmietankę podgrzewamy nie dopuszczając by się zagotowała. Ściągamy z ognia i wrzucamy połamaną czekoladę. Energicznie mieszamy do połączenia składników i dodajemy likier. Masę pozostawiamy do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na 2-3 godz po czym formujemy kulki i obtaczamy w płatkach kokosowych. Wkładamy jeszcze na 2 godz do lodówki. Gotowe :)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasta i desery. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

4 odpowiedzi na „Trufle z białej czekolady

  1. ~Agnes pisze:

    Witam, Super te trufle wyglądają, pewnie jeszcze lepiej smakują :) Mam nadzieje, że do Ciebie wrócę na bloga i je kiedyś wypróbuję u siebe. Pozdrawiam i zapraszam do mnie, choć u mnie są początki… ale o gotowaniu też troszkę będzie :)

  2. ~flavors pisze:

    Jak one apetycznie wyglądają!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>