Placuszki z cukinią, rzodkiewką, marchewką i serem

Składniki:

  • pół młodej cukinii
  • odrobina marchewki
  • 2 rzodkiewki
  • 2 plasterki sera
  • jajko
  • 2 płaskie łyżki mąki
  • kucharek i pieprz do smaku

Warzywa ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy jajko mąkę i doprawiamy. Jeśli cukinia ma dużo miąższu to należy go wydrążyć aby cukinia nie puściła zbyt dużo wody.

Placuszki smażymy na złoty kolor       i układamy początkowo na papierowym ręczniku aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Plasuszki są wilgotne a ser po zapieczeniu sprawia, że smakują jeszcze lepiej.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przekąski i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>