Czekoladowa owsianka

 

Składniki:

  • 4 czubate łyżki płatków owsianych górskich
  • 150 ml wody
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • płaska łyżeczka kakao
  • 2 łyżki mleka

Wodę wlewamy do garnka i wsypujemy płatki, dodajemy kakaoi cukier. Gotujemy około 3 min aż zgęstnieje. Dodajemy mleko i gotujemy do uzyskania odpowiedniej dla siebie konsystencji.

Ja lubię bardzo gęstą owsiankę:)

Powiązane wpisy:

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przekąski i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>