Makaron ze szpinakiem

Składniki:

  • szpinak brykiet (ja użyłam 15 ponieważ był mały)
  • 15 dag piersi z kurczaka
  • 5 średniej wielkości pieczarek
  • gęsta śmietana 18%
  • 2 ząbki czosnku
  • sół
  • świeżo zmielony pieprz kolorowy
  • przyprawa gyros
  • porcja makaronu (ja użyłam dużych świderków)

Kurczaka kroimy w kostkę i doprawiamy odrobiną gyrosa i podsmażamy na rozgrzanej patelni z łyżką oleju. W tym czasie pieczarki kroimy w paski i dodajemy do kurczaka. Całość podsmażamy około 5 min i dodajemy szpinak. Gdy wszystkie składniki się połączą dodajemy zgnieciony przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W tym czasie możemy gotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po odparowaniu wody z sosu dodajemy 2 łyżki śmietany. Całość podsmażamy jeszcze 2 min i gotowe:)

Podajemy z makaronem lub ryżem :) W obu wersjach smakuje świetnie :)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Makarony i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>