Muffinki bananowe z czekoladą

DSC09599

Składniki:

  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl cukru
  • 2-3 duże dojrzałe banany
  • 1 szkl mleka
  • 2 jajka
  • cukier wanilinowy
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 1/2 szkl oleju

Do miski  wkładamy banany i zgniatamy widelcem, wsypujemy suche składniki (mąka, cukier proszek do pieczenia, cukier wanilinowy) i mieszamy dodajemy jajka i mokre składniki. Ciasto mieszamy łyżką dodając pokrojoną w kostkę czekoladę. Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni. Wykładamy formę papilotkami i nakładamy ciasto do 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy około 20 minut w 150 stopniach.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Muffinki. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>