Krem straciatella

Ten krem to świetny dodatek do różnych deserów. Świetnie smakuje w połączeniu z truskawkami jak i sam :) Po schłodzeniu jest przepyszny :)

DSC00051

Składniki:

  • 250 g serka ricotta
  • 200 g śmietanki 30%
  • 40 g mlecznej czekolady
  • 1 czubata łyżeczka cukru pudru

Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem, gdy jest już gotowa na małych obrotach miksujemy dodając po trochu serek a następnie startą na grubych oczkach czekoladę. Tak przygotowaną masę wkładamy na 4 godz do lodówki aby się dobrze schłodziła. Jest gęsta puszysta i pyszna :)

DSC00047

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasta i desery. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>