Penne z kurczakiem i pieczarkami

DSC00065

Składniki:

  • 250 g piersi z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 150 ml gęstej śmietany 18%
  • cebula
  • kucharek
  • świeżo mielony pieprz
  • szczypta curry i ziół prowansalskich
  • przyprawa gyros
  • 1/4 szklanki przegotowanej wody
  • 400 g makaronu penne

Kurczaka kroimy w kostkę i doprawiamy odrobina gyrosa. Podsmażamy na rozgrzanej patelni, gdy kurczak jest gotowy dodajemy pokrojone w paski pieczarki i cebulę w piórka. Doprawiamy kucharkiem i pieprzem, całość podsmażamy aż woda z pieczarek odparuje. Dodajemy śmietanę z wodą i pozostałe przyprawy. Gotujemy całość około 5 min. W tym czasie gotujemy makaron. Gotowe :)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Makarony. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>