Kalafior w occie

DSC00874Zalewa na 1 kalafiora:

  • 2,5 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli

Kalafiora dzielimy na różyczki, myjemy i wkładamy do słoików, dodajemy po 3-4 plasterki marchewki, 2 ziarenka ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewę gotujemy i zalewamy słoiki. Pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania wody.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przetwory. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>