Muffinki z orzechami i masą truflową

20141107_123808

Składniki:

  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szkl cukru
  • 1 szkl mleka
  • 2 jajka
  • cukier wanilinowy
  • 3/4 szkl orzechów włoskich
  • 3/4 szkl oleju
  • masa krówkowa o smaku truflowym (ja miałam z Bacaland)
  • 1 czubata łyżka kakao

Orzechy wkładamy do woreczka i wałkiem rozgniatamy na mniejsze kawałki ale nie za drobno, wsypujemy suche składniki (mąka, cukier proszek do pieczenia, cukier wanilinowy) i mieszamy dodajemy jajka i mokre składniki. Ciasto mieszamy łyżką. Rozgrzewamy piekarnik do 175 stopni. Wykładamy formę papilotkami i nakładamy po około pół łyżki ciasta tak by zakrywało spód, nakładamy na środek łyżeczkę masy truflowej i nakładamy ciasto do 3/4 wysokości papilotki. Czynność tą powtarzamy ze wszystkimi papilotkami. Pieczemy około 15-20 minut.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Muffinki. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „Muffinki z orzechami i masą truflową

  1. wiklabami pisze:

    Super przepis :) Zapraszamy na naszego bloga rownież z przepisamy na tego typu rzeczy :))

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>