Sałatka grecka

DSC01643Składniki:

  • sałata lodowa
  • 1 czerwona papryka
  • kostka sera feta
  • 2 średnie czerwone cebule
  • ogórek
  • 2 średnie pomidory
  • sos grecki z knorra
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki wody

Sałatę poszarpać na średniej wielkości kawałki, fetę kroimy w grubszą kostkę i dodajemy do sałaty. Pomidora i ogórka kroimy na większe kawałki, cebulę w piórka a paprykę w około 3 cm paski. Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlewamy na sałatę. Wszystkie składniki mieszamy i gotowe. Sałatkę najlepiej przygotować około 10 min przed spożyciem i najlepiej zjeść ją w ciągu 3 godzin, gdyż sałata więdnie.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>