Sałatka z brokułem i prażonymi migdałami

DSC01688

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 1 duży pomidor
  • ser feta
  • 250 dag płatków migdałowych
  • mały jogurt naturalny
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek sól i pieprz do smaku. Różyczki brokuła gotujemy 4 min w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Po ugotowaniu od razu przelewamy na  sito i hartujemy zimną wodą. Brokuła układamy na talerzu. Pomidora kroimy w większe kawałki i układamy między brokułami. Polewamy sosem czosnkowym posypujemy pokrojoną w kostkę fetą i uprażonymi na suchej patelni migdałami. Najlepiej przyrządzić na kilka godz przed spożyciem.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>