Ciasteczka ze snikersem

DSC01801

Składniki:

  • 2 snikersy
  • cukier waniliowy
  • jajko
  • 300 g mąki
  • 150 g masła
  • łyżeczka proszku do pieczenia

DSC01798Batoniki siekamy w kostkę. Miękkie masło mieszamy z cukrem i mąką a następnie dodajemy pozostałe składniki (bez batoników). Wyrobione ciasto odstawiamy owinięte folią na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie lepimy małe kulki lekko spłaszczamy i układamy po 3 kawałki batonika. Pieczemy około 15-20 min do uzyskania złotego koloru. Ciastka rosną więc należny zachować z 5 cm odstępu między nimi.

Ciastka po upieczeniu są miękkie ale po chwili twardnieją i stają się kruche. Najlepiej przechowywać je w szczelnie zamkniętym pojemniku o ile od razu nie znikną z talerza :)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasteczka i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>