Łaciate bananowo-czekoladowe babeczki

11117477_848998725173656_822838477_nSkładniki:

  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ponad 1/2 szkl cukru
  • 1 dojrzały banany
  • 1 szkl mleka
  • 2 jajka
  • cukier wanilinowy
  • kakao
  • 1/2 szkl oleju

Wyrabiamy podstawowe ciasto. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko razem mieszamy, dodajemy jajka, mleko i olej. Ponownie mieszamy po czym dzielimy ciasto na 2 części, do jednej dodajemy rozgniecionego banana a do drugiej kakao (wedle uznania). Gdy uzyskamy gotowe ciasta nalewamy do papilotek na zmianę raz jasne raz ciemne ciasto napełniając do 2/3 wysokości.Pieczemy około 20 minut w 160 stopniach.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Muffinki. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>