Czekoladowe naleśniki z masą straciatella i bananem

11128470_849607725112756_1748630229_nNaleśniki:

  • szklanka mleka
  • jajko
  • cukier waniliowy
  • łyżka kakao
  • mąka
  • łyżka oleju

Łączymy wszystkie składniki stopniowo dodając mąkę. Ciasto nie może być zbyt gęste. Na rozgrzanej patelni smażymy  cienkie naleśniki.

 

Masa:

  • mleczna czekolada
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 ml śmietanki 30%
  • banan
  • cukier puder

Śmietanę z odrobiną pudru ubijamy, nie za długo żeby się nie zważyła. Dodajemy małymi porcjami serek  i startą czekoladę na grubych oczkach ( ja użyłam 6 kratek czekolady) cały czas miksując. Naleśniki smarujemy gruba warstwą masy u układamy wzdłuż około centymetrowe plastry bananów i zawijamy. Ja dodatkowo rozpuszczam pozostałą czekoladę i polewam nią naleśniki. Są pyszne :)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasta i desery. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>