Warkocz z kurczakiem i szpinakiem

20150402_160918

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego XXL
  • duża pojedyncza pierś z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 7 brykietów szpinaku
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
  • przyprawa do kurczaka
  • czerwona papryka

Pierś przecinamy wzdłuż na 2 części i obsypujemy przyprawami. Szpinak podsmażamy z 2 przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, doprawiamy obficie solą i pieprzem. Ciasto francuskie dzielimy na 2 części i postępujemy już zgodnie ze zdjęciami:

FotorCreated

FotorCreated1

 

Pieczemy 40 minut w temperaturze 150 stopni na termoobiegu. Smacznego:)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

4 odpowiedzi na „Warkocz z kurczakiem i szpinakiem

  1. Ev. pisze:

    Witam, świetny i smaczny przepis-wypróbowałam :)

    Zapraszam do siebie na różne łatwie i zdrowe przepisy oraz urodowe ciekawostki na temat tanich i łatwo dostępnych produktów ;)

    http://healthy-and-easy.blog.pl

    Pozdrawiam!

  2. ~Anna pisze:

    a ja tego przepisu właśnie szukałam, dzięki http://odchudzaniejestproste.pl :)

  3. ~GosieQ pisze:

    Rewelacja, szukalam czegos takiego. Dzieki wielkie :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>