Mielone z sosem pieczarkowym

20150523_130756Kotlety:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • ząbek czosnku
  • jajko
  • kucharek i pieprz do smaku
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • kilka kropli magii

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wyrabiamy. Po czym kilka razy rzucamy mięsem o dno miski aby było bardziej zwarte i łatwiej nam było formować kotleciki. Średniej wielkości kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor.

Sos pieczarkowy:

  • 0,5 kg pieczarek
  • 400 ml śmietany 18%
  • garść pietruszki
  • świeżo mielony pieprz
  • kucharek
  •  cebula

Pieczarki i cebulę kroimy w piórka. Wszystko podsmażamy, dodajemy odrobinę kucharka i pieprzu do smaku. Gdy pieczarki się podsmażą dodajemy śmietanę, mieszamy wszystko około 3 min. Doprawiamy ostatecznie, dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy. Układamy kotleciki i dusimy około 3 minuty. Gotowe :)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>