Sałatka warstwowa z tuńczykiem

12164409_1652465268371826_1159635157_o

Składniki:

  • puszka tuńczyka w kawałku w sosie własnym
  • 1 czerwona papryka
  • 2 czerwone cebule
  • mała kapusta pekińska
  • ogórki konserwowe
  • majonez

12162487_1652465305038489_1668841885_oTuńczyka odsączamy z sosu       w międzyczasie kroimy ogórki, paprykę i cebule w drobną kostkę. Pekinkę kroimy na ćwiartki a następnie drobno siekamy w paseczki. Do miski układamy trochę sałaty, cebule, paprykę, ogórka i pół puszki rozdrobnionego w rękach tuńczyka. Całość smarujemy majonezem i powtarzamy czynność, na końcu posypujemy pekinką aby majonez się nie zsechł. Smacznego :)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „Sałatka warstwowa z tuńczykiem

  1. ~Magda pisze:

    Lubię sałatki warstwowe, zawsze apetycznie się prezentują :)
    Pozdrawiam,
    M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>