Jajka z pieczarkami i pietruszką

Photo0068

Składniki:

  • 12 jajek
  • 5 dużych pieczarek
  • garść posiekanej pietruszki
  • majonez
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Photo0063Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół. Wydłubujemy żółtka i przekładamy do miseczki. Pieczarki myjemy, kroimy w duże plastry i smażymy, gdy będą gotowe pozostawiamy do wystygnięcia i siekamy. Żółtka rozdrabniamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Tak przygotowana masą przekładamy białka i gotowe :)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przekąski i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „Jajka z pieczarkami i pietruszką

  1. obloczynska pisze:

    Ja nazywam to najszybszą sałatką świata.
    Można tym farszem nadziać jajko, jak również posmarować na chleb.
    Szybko i pysznie, dziękuje za przepis.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>