Domowy likier krówkowy

DSC02352Składniki:

  • 0.5 litra wódki
  • szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego (250 ml)
  • 400 g masy krówkowej

Masę krówkową rozpuścić w garnku z odrobiną mleka lekko podgrzewając. Zdjąć z ognia, dodać resztę mleka i wódkę. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do butelek. Wstawiamy na minimum jeden dzień do lodówki żeby składniki się dobrze połączyły.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Nalewki. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „Domowy likier krówkowy

  1. ~jedna-taka pisze:

    Likier krówkowy! Krówki! Mniam!

  2. MniamMniamA pisze:

    Mmm likier własnej roboty ! To jest to . Na pewno przepis wypróbuję ! :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>