Pieczone żeberka

DSC02376

Składniki:

  • 1,5 kg żeberek extra
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa do żeberek
  • delikata do mięs
  • pieprz
  • ketchup
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • łyżka oleju

Żeberka kroimy na kawałki z jedną kością. Do miseczki wsypujemy po trochu przypraw tak by starczyło na całe mięso. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i olej. Wszystko mieszamy i dodajemy ketchup tyle by powstała pasta.  Żeberka wkładamy do miski zalewamy i nacieramy marynatą. Wszystko przekładamy do rękawa i pozostawiamy na min. 2 godziny w lodówce. Pieczemy w 170 stopniach 1,5 godziny.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

3 odpowiedzi na „Pieczone żeberka

  1. smakoosz99 pisze:

    Świetny blog zapraszam również do mnie ! :* http://smakosz99.blog.pl/

  2. kalina.sobanska88 pisze:

    Pychota <3 proste ale jak pyszne danie :) zapraszam do mnie zesmakiem93.blog.pl

  3. ~zesmakiem93 pisze:

    pyszne, uwielbiam żeberka-zwłaszcza pieczone. zapraszam do mnie zesmakiem93.blog.pl

Odpowiedz na „~zesmakiem93Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>