Sałatka pieczarkowa

DSC02391

Składniki:

  • 4 grubsze plastry szynki konserwowej
  • 2 grubsze plastry  sera
  • 15 dag makaronu kokardki małe
  • majonez
  • 35 dag pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • ząbek czosnku

Pieczarki myjemy, gotujemy 10 min a następnie odcedzamy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki kroimy z paski i odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy makaron i pokrojoną w kostkę szynkę z serem. Doprawiamy solą, pieprzem, majonezem, i wyciśniętym ząbkiem czosnku.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>