Zupa gulaszowa

DSC02368
Składniki:

  • 30 dag szynki
  • czerwona papryka
  • ok. 1,5 łyżki słodkiej papryki
  • 4 ziemniaki
  • kostka rosołowa
  • olej
  • tymianek
  • 3 pomidory
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz

Mięso pokroić w kostkę doprawić solą i pieprzem a następnie podsmażyć. Mięso przełożyć do garnka zalać wodą dodać kostkę rosołową i gotować mięso do miękkości, gdy będzie już gotowe dodać grubo pokrojone ziemniaki i paprykę. Jak już ziemniaki się ugotują dodać podsmażone pomidory i ewentualnie odrobinę koncentratu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na tłuszczu pozostałym z mięsa podpalamy czerwoną słodką paprykę i zagęszczamy nią zupę. Dodajemy tymianek i gotujemy na wolnym ogniu 3 min.

Smacznego :)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>