Lody truskawkowe

19458001_1559304010809787_1585586344_n

Składniki:

  • 0,5 litry mleka
  • 300 ml zmiksowanych truskawek
  • cukier waniliowy
  • 6 łyżek cukru
  • 200 ml smietanki 30%

Mleko zagotować z cukrami i lekko ostudzić. Do letniego mleka wlać zmiksowane truskawki, całość spienić mikserem i dodać ubitą śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać drewnianą łyżką i przelać do pojemnika. Po włożeniu do zamrażalnika wyciągamy je co 2 godziny, mieszamy i rozbijamy zamarniete grudki. Czynność powtarzamy 3 razy w odstępach po 2 godziny.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasta i desery i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>