Kinder Country

25990870_1131285483673177_1238531167_nSkładniki:

  • 500ml śmietany 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 białe czekolady
  • Duża paczka herbatników
  • 2 mleczne czekolady
  • 2 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch

Białe czekolady rozpuścić w 25ml ciepłej śmietanki. Nie można zagotować śmietanki, ma być ciepła na tyle by rozpuścić czekolady. Do rozpuszczonej, przestudzonej czekolady dodać mascarpone w temp pokojowej i połączyć. 250ml śmietanki ubić na sztywno i dodawać porcjami serek z czekolada. Do gotowej masy wsypać 2 szklanki kangusów.

Podobnie robimy rozpuszczając mleczne czekolady. Ubijamy pozostałe 200ml śmietanki i dodajemy wystudzoną mleczną czekoladę,

Formę do pieczenia (u mnie o wym 24x24cm) wyłożyć papierem do pieczenia ,ułożyć herbatniki jeden koło drugiego,wlać jasną masę,wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną.Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na noc.

Nie polecam zamiany Kangusów na tańszy odpowiednik gdyż płatki zrobią się gumowe. Ja niestety w tym roku tak zrobiłam bo nigdzie nie mogłam dostać oryginalnych. Pierwszy raz robiłam ciasto rok temu niestety nie udało mi się zrobić zdjęcia tak szybko zostało zjedzone :)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasta i desery i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>